Дипломат: На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин

Иван Анчев: Трябва цялостна система на "депутинизация" на България
2 мар 2022 22:26, Анисия Иванова
584

Путин е притиснат в ъгъла и всичко може да се очаква от него. Може да изгуби цялата структура на своята империя, която е изградил. На гроба на Руската империя няма да пише Горбачов, а Путин. При него няма логическа реакции, което го прави много непредвидим.

Това заяви дипломатът и специалист по национална сигурност Иван Анчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Той отбеляза, че редица американски сенатори са изразили опасения от непредвидимостта му, защото руският президент държи контрола върху ядрения бутон и няма кой да му се противопостави.

"Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено. Дори за ограничен ядрен удар в Украйна. Това говори, че си изчерпал всички останали военни аргументи. Виждаме, че инвазията на Русия в Украйна буксува. Нали не си представяме, че Путин ще върне всички войски в Русия? Това ще е краят му", каза още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е напълно възможно да се стигне до международен трибунал след войната. Хора от обкръжението на Путин може да бъдат съдени за военни престъпления, смята той. Анчев подчерта, че жилищен квартал на Харков е обстрелван със системата за залпов огън "Град".

"Европа отговори с много ясен, едновременен и силен отговор. Путин и обкръжението му са мислели, че Европа е изморена от Ковид кризата, а в САЩ са затрупани с вътрешнополитически проблеми. Според мнозина Байдън е нерешителен. Заради това са предприели тази атака, неразчитайки отпора, който им дава украинската нация", обясни дипломатът.

Би било пагубно и начало на Трета световна война, ако САЩ влязат в пряк конфликт с Русия, изтъкна той. Хубавото на ситуацията било, че ще покаже всички агенти на Кремъл в България, смята Иван Анчев.

Той се познава с Валентин Цанков, обвинен в шпионаж в полза на Русия. По думите му се вербуват хора, които не са удовлетворени от системата или искат да предадат родината си за пари.

"Всяко разузнаване търси хора, които се чувстват неоправдани. След това се преценява какви методи на вербовка да бъдат употребени. Ще видим прокуратурата и спецслужбата какви доказателства са събрали. Въпросът е да се предприеме цялостна система на "депутинизация" на България. Трябва стриктен реподбор в ДАНС. След това трябва цялостен мониторинг на държавата. Има много къртици в администрацията ни", заяви специалистът по национална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


584
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
4
 
0
 
! Отговори
хаве пее мчети преди 2 години
До АнонименИмпериите са Вечни!!!
401
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната платена *** хахаха
400
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка империя се е разпадала най-вече под тежестта на собствената си несъстоятелност. Няма вечна империя. Вместо да пази Русия, да я развива и народът й да благоденства Путин избра да съживява трупа на СССР. Жалко е , че заради това много хора ще умрат.
399
0
 
4
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До Анонимен Брейййй, не знаех такива подробности. Ти сигурно си създател на ядреното куфарче. А аз съм виждал такива неща само по филмите. Явно си на голяма длъжност. Браво че ме открехна.
398
1
 
7
 
! Отговори
до кога преди 2 години
ще ни показвате такива,като ленче-кремче-разваляте празника.
397
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен фашист. Иска да уволнява и преследва хора заради възгледите и убежденията им.
396
9
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Не обръщайте внимание на човека. Все пак възръстта не прощава и настъпват някои ментални изменения. Явно на този са в областта на фантазиите.
395
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Искам да вярвам, че пръстът не е сложен на червения бутон, но съм сигурен, че ядреното куфарче е отворено" Дори не е запознат с реалността. Целият свят се надява, че именно пръстът му е на червения бутон. Той е за спиране на изтрелването. На него има надпис "ОТМЕНА". Страшен е белият бутон. В Русия има три ядрени куфарчета. За разрешение на пуска, трябва да се натиснат и трите бели бутона. Един червен спира пуска. Куфарчетата се държат от президента, министъра на отбраната и шефа на генщаба.
394
15
 
9
 
! Отговори
fdj преди 2 години
Много точен анализ на ситуацията!!!
393
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънски самолет и хеликоптер паднали над Северна добруджа. Заглавие в БГ медия. Защо северна добруджа, а не Южна Румъния? Питам, такива дипломати-специалисти, дето признаха Северна Македония и сега се чудят какво да правят.
392
10
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Руската империя е загинала още през октомврийската революция. С убиството на Николай II, КОЙТО НИ ОСВОБОДИ и на цялото му семейство. Оттогава руска империя НЯМА!
391
3
 
25
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Много векове и кой ли не се е опитвал да погребва Русия УВИ без успех господа! Колкото и да са притискали Русия е оцелявала и излизала от битките по силна защото руският народ знае и може да воюва, а Русия е отстоявала винаги националният си интерес! Що се касае до санкциите то тях винаги ги е имало, западат винаги се е страхувал и опитвал да възпира Русия в развитието и но да си мислих,че можеш със санкции да притиснеш руският народ е глупаво,пример 900 дни блокада на Ленинград!
390
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мисла,че Европата не можа да отговори с нищо,тя ужасно закъсня,стига гръмки думи
389
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво предлага да напише на гроба на България г-н специалистът по най-нова национална сигурност? Всъщност възможно ли е да има гроб сред блато? България и гроб няма да има.
388
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец!
387
3
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
До Завладяна държаваМузика за ушите ми е когато чуя че руски агент подал оставка.
386
0
 
2
 
! Отговори
до 522 преди 2 години
До Анонименнадай се шопе на пияна жена
385
6
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Понеже не сработи идеята с блицкрига а украинците ще се съпротивляват яростно.Единствения начин за путин да приключи бързо е да извади ядрения патлак.но това може да сложи край на Русия.Жалко за народа , но всъщност и не съвсем защото вместо да харчат за оръжие ще бъдат най-богати в света -имат си всичко и не им е нужно украинското
384
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гроба на тоя "дипломат" ще пише подлизурко, нагаждач, лъжец, лицемер и предател. Като толкова мрази Путин, да спре да кара кола и да пътува със самолет.
383
4
 
3
 
! Отговори
пенсионера преди 2 години
Сигурно е, че ни горниот ни долниот ти работи,.Нали миротворците у Сащ и Русия само това чекат и у них с тоя си е като без тоя.